top of page
Image-empty-state.png

Zsédelyi Tímea

Szerkesztő riporter, műsorvezető
Pszichológus,
nyelvész, rendező,
drámapedagógus, kreativitás-kutató

A Pécsi Tudományegyetemen végeztem magyar, esztétika, pszichológia szakon, majd ugyanitt szereztem meg doktori fokozatom a társadalmi kreativitás (egyéni fejlesztésre építve) és a művészetterápiák összefüggéseit kutatva.
2001-től élek New York-ban, ahol 2007-ben létrehoztam egy nemzetközi tehetséggondozó alapítványt, azzal a céllal, hogy a külföldön élő magyar származású gyermekek, felnőttek magyar nyelvű tehetséggondozását elősegítsük. Azóta szervezünk a New York-i magyar könyvesbolt (10 Thousand Steps Bookstore/Pilvax Art Center) keretein belül olyan kreatív drámapedagógiai, a vizuális és nyelvi nevelésre épített foglalkozásokat különböző korcsoportokban, amelyek a kétnyelvűségre, az “idegenben megélt” identitás integritását érintő érzelmi problémákra, a többnyelvű környezetben nevelkedő gyermekek szellemi és szocializációs feladataira koncentrálnak.
A Cool Radio kulturális és művészeti programjai Cool Túra néven a független, nyitott szemléletű, kritikai gondolkodást ösztönző, a nemzetközileg magyar kulturális értékek szemléletében készülnek.
Mindenkit szeretettel várok egy izgalmas, tartalmas beszélgetésre.

Stay Cool!

bottom of page